5. Physikalisches Institut

News & Press

Florian Meinert's dissertation was awarded twice

Florian Meinert
Foto: M. R. Knabl

IQOQI Dissertation Prize 2016

The Dissertation Prize is awarded annually since 2013 by the Institute for Quantum Optics and Quantum Information (IQOQI) at the University of Innsbruck. The prize is given to graduates of a PhD program undertaken at the University of Innsbruck for scientifically outstanding achievements in the field of quantum physics. Florian Meinert will receive the prize on March 27th 2017 for his work on many-body dynamics of strongly interacting bosons in one-dimensional systems.

Link to the IQOQI press release.

DPG Dissertation Prize 2017 in the AMOP section

The divisions of the DPG sections annually award PhD prizes. The prizes acknowledge outstanding research from a PhD work, and its excellent written and oral presentation at the DPG conference. The winner in the AMOP section (atoms, molecules, quantum optics and plasma) was chosen out of four candidates by the AMOP jury. Florian Meinert received the prize for his PhD thesis and his presentation Quantum dynamics in strongly correlated one-dimensional Bose gases.

Florian Meinert wird mit zwei Preisen für seine Dissertation ausgezeichnet

IQOQI Dissertationspreis 2016

Mit dem Dissertationspreis werden am Institut für Quantenoptik und Quanteninformation (IQOQI) in Innsbruck seit 2013 vielversprechende Nachwuchsphysikerinnen und -physiker für ihre besonderen Leistungen ausgezeichnet. Florian Meinert wird am 27. März 2017 in Innsbruck für seine Arbeiten zur Vielteilchendynamik stark wechselwirkender Bosonen in eindimensionalen Systemen ausgezeichnet.

Link zur IQOQI Pressemeldung.

SAMOP Dissertationspreis 2017

Die in der Sektion AMOP (Atome, Moleküle, Quantenoptik und Plasmen) zusammengeschlossenen Fachverbände der DPG schreiben jährlich einen Dissertationspreis aus. Ziel des Preises ist die Anerkennung herausragender wissenschaftlicher Arbeit und deren exzellenter Darstellung in einem Vortrag. Die Jury wählte Florian Meinert aus vier Kandidaten aus. Der SAMOP Dissertationspreis 2017 würdigt damit seine Dissertation und seine Präsentation im Rahmen des Symposium SAMOP Dissertationspreis 2017 Quantum dynamics in strongly correlated one-dimensional Bose gases.

Fragen zu dieser Seite an: webmaster   |   © Universität Stuttgart   |   Impressum